Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Båtpraktikens kärna

Båtpraktikens kärna är dess praktiska moment. Till skillnad från många andra intyg, som nästan uteslutande fokuserar på de teoretiska kunskaperna, tillåts du prova dina färdigheter direkt under båtpraktiken. Tillsammans med de andra deltagarna och kursens lärare får du utföra uppgifter som visar att du har förstått hur momentet går till. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sjölivet för att delta i kursen. Utbildningarna är anpassad både efter nybörjaren och erfarna båtförare utan några formella kvalifikationer.

Fördelar med en båtpraktik

Det finns två uppenbara fördelar med båtpraktiken: dels ger den dig ett intyg som gör det lättare att gå fler kurser inom samma område senare, dels får du värdefulla tips och råd om hur du bäst beter dig på sjön. Kanske har du redan kört båt i flera år och tycker att du har koll på läget men det finns ett värde i att lära sig sakerna från grunden på ett korrekt sätt. Under en halvdag får du lära dig nya kunskaper inom nio olika ämnesområden som sträcker sig från navigation till livräddning. Du får lära dig hur en kompass fungerar, hur du läser ett sjökort samt hur du lägger till vid en kaj. Båtpraktiken ger dig därför grunderna för hur livet på sjön fungerar samtidigt som den förbereder dig för fortsatta studier inom båtvärlden.