Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Säkrare Båtförare

Genom att gå en kurs som leder till förarintyget blir du till en bättre och säkrare båtförare. Här kan du tillgodogöra dig alla de teoretiska kunskaper som krävs för att du tryggt och säkert ska kunna framföra din båt inomskärs, både i Göteborg, på västkusten och i andra delar av landet. Med ett båtförarintyg i handen kan du dessutom hyra båt utomlands.

Intensivkurs

Våra utbildningar för förarintyg i Göteborg kan läsas antingen på plats i våra kurslokaler under ledning av lärare eller hos er om ni är en grupp av vänner, en familj eller ett företag. Förarintyget tas genom en intensivkurs under en helg. Inför helgen har dock alla deltagare gått igenom en förförståelsekurs på internet där ni har möjlighet att ställa frågor till kursledaren. Har du nyss köpt din båt är en kurs med praktiska inslag även att rekommendera, en. s.k. båtpraktiskkurs. Då får du hands on-träning som hjälper dig att känna dig trygg i hanteringen av båten. När du är klar med kursen kommer du att kunna mer om allt från navigation till hur du kastar loss och lägger till.

Säkerheten i centrum

Säkerhetsaspekten är central i våra förarintygsutbildningar. Sjön kan vara oförutsägbar och den som saknar kunskaper om hur man klarar av en nödsituation kan lätt råka illa ut. Därför ser vi alltid till att våra kurser utbildar deltagarna inom förebyggande åtgärder för en säker båtfärd och vad man bör göra när olyckan är framme.

När du väl tagit förarintyg för båt kommer du så småningom kunna byta ut det mot båtkörkortet som troligtvis kommer att införas. För dig som vill fortsätta att utbilda dig inom sjölivet är förarintyget ett bra första steg. Med ett diplom har du möjlighet att gå vidare till nästa nivå, kustskepparintyget. Ett förarintyg gör inte bara båtfärden roligare och säkrare, det kan också vara början på ett mer spännande sjöliv.