Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Kombikursens delar

Den första delen av kombikursen, förarintyget, är den mest grundläggande nivån för båtintyg så om du vill påbörja en marin utbildning som ger dig ökade befogenheter till sjöss är det ett naturligt första steg. Under kombikursen ligger fokus därför på navigation, kartläsning med fokus på Stockholmsområdet och säkerhetsrelaterade moment som är ovärderliga att kunna på sjön. Förarintyget ger dig en stabil grund att stå på, både i teorin - när du ska studera andra kurser - och i praktiken när du manövrerar din båt på vattnet. Kursen avslutas med en skriftlig examination där dina teoretiska kunskaper sätts på prov.

Praktik på riktigt

Kursen har även en praktisk inriktning där vi kommer att vara ute på havet en dag. Då kommer vi att utgå från de teoretiska kunskaperna vi tillgodosett oss under förarintyget och öva dessa praktiskt. Vi åker ut i en liten grupp på en motorbåt, där vi kommer att öva allt från tilläggningar och knopar till hur vi navigerar och gör vid en man över bord situation.

Djupare kunskap i navigation och säkerhet

Kombikursens tredje del, kustskepparintyget, ger dig fördjupande kunskaper inom de områden som förarintyget redan berört. Skillnaden är att du med en kustskepparexamen får betydligt större befogenheter att röra dig på vattnet. Du blir till exempel behörig till att köra i mörker och utomskärs, och du får också framföra båtar som är större än 12x4 meter. Dessutom går utbildningen djupare in i säkerhetsaspekter och navigation. Precis som med förarintyget avslutas kustskepparutbildningen med ett skriftligt prov. Om du inte har klarat kursens första delmoment, förarintyget, kan du dock inte ta kustskepparintyget. Se därför till att använda dig av kurstillfällena, ställ frågor till lärarna och läs på teorin ordentligt så att du kan komma vidare i kursen.

Spara tid och pengar med en kombikurs

Kombikursens stora fördel är förstås att den besparar dig mycket tid och energi och om du är ivrig att få ditt namn på båda intygen är kombikursen oslagbar jämfört med att gå kurserna separat. Kursens båda delar är placerade nära varandra tidsmässigt, så att du har de kunskaper du förvärvade under kursens första delmoment färska i bakhuvudet när det är dags för det sista momentet.