Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Vad ingår i båtförarintyget?

Under utbildningens gång kommer du bland annat att få lära dig att navigera till sjöss, lägga till, använda plotter samt hur man slår en knop. Du kommer även att få lära dig om olika ljussignaler, väjningsregler samt hur man agerar säkert i olika situationer. Eftersom denna kurs genomförs i Stockholm innehåller den dessutom en del moment som handlar om framförande och navigering i just Stockholms skärgård. Att ha god lokalkännedom och veta vad som gäller i just det område där man framför sin båt är ytterst viktigt. Under kursens gång kommer du även att få ett och annat personligt tips anpassat för just dig och ditt båtägande.

Intensivkurs

Vi erbjuder intensivkurser som leder till förarintyg för privatpersoner och skräddarsydda utbildningar för grupper av vänner, familjer och företag. Alla våra kursdeltagare får tillgång till en förförståelsekurs på internet med möjlighet att inför båtkursen ställa frågor. Intensivkurserna fokuserar extra mycket på säkerhet, sjövett och navigation. Dessa tre grundstenar kommer att göra dig mycket säkrare som båtägare. Oavsett kurstyp avslutas kursen med ett teoretiskt prov, en så kallad examinering. Under kursens gång har du fått tillgång till all den information och kunskap som krävs för att klara provet. Utbildningsgarantin innebär att du får gå kursen igen tills du klarar den utan kostnad.

Efter avklarad förarintygskurs

Efter kursen kan du tryggt och självsäkert framföra din båt inomskärs, både i Stockholm och andra delar av landet. De kunskaper du fått under kursen kommer du garanterat att ha stor nytta av i framtiden. Förarintyget som du erhåller efter avklarad kurs kommer du i framtiden att kunna byta ut mot båtkörkortet, som med stor sannolikhet kommer att ersätta förarintyget framöver. Intyget är bland annat ett måste då du hyr en båt utomlands och snart även i Sverige. Fördelarna med att ha ett förarintyg för båt är med andra ord många. Framför allt kommer dina nya färdigheter att få både dig och dina medpassagerare att känna er trygga när ni är ute på en båttur i skärgården!