Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Alla kan bli sjöbefäl

Med Göteborgs fina geografiska läge kan vi se till att kursdeltagarna får bästa möjliga förutsättningar för inlärning. Kursen är fullspäckad med innehåll som kräver hög koncentration och närvaro hos deltagarna, men med kompetenta lärare och relevant kurslitteratur är en övervägande del av examinationerna framgångsrika. För att ta intyget behöver du också klara av en rad andra diplom. Därför lär du dig också om exempelvis VHF och allmän båtkunskap, utöver de specifika kunskaperna som krävs för klass 8-intyget. Allt detta kommer dig till nytta även om du inte väljer att arbeta professionellt som fartygsbefäl.

Praktiska moment

Den praktiska delen äger rum utanför Göteborgs kust där deltagarna får sätta sina teoretiska kunskaper på prov. Navigation, vad man gör om brand utbryter och livräddning är några av sakerna som kommer att behandlas under de praktiska momenten.

Examination av fartygsbefäl

Kursen avslutas med en examination. Den utförs av en examinator som certifierats för ändamålet och där får du visa prov på dina kunskaper. Intyget är krävande och kräver många timmar av intensiva studier men i gengäld får du en användbar och prestigefylld titel att använda i ditt fortsatta yrkesliv. Dessutom kan du känna dig tryggare när du ger dig ut på sjön eftersom intyget visar att du besitter rätt kompetens. För att klara av examinationen krävs det inte bara att du har pluggat ordentligt; du ska också klara av läkarundersökningen. Det får du hjälp med att boka.