Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Fartygsbefäl klass 8 utbildningens upplägg

Kursen består av en teoretisk och en praktisk del. Det ökar chansen att kunskaperna fastnar och omvandlas till handfast kompetens. Den dag som du står som befälhavare på ditt fartyg kommer du att uppskatta utbildningens omfattande natur. Med både teori och praktik får du en bra mix av kunskap och att bli godkänd i båda delar är ett krav Transportstyrelsen för att du ska tilldelas intyget. Den teoretiska undervisningen sker i båtutbildnings lokaler i centrala Stockholm, medan den praktiska delen anordnas ute i Stockholms skärgård. Under den praktiska delen utförs övningar ombord som så långt som möjligt efterliknar verklig situationer du som fartygsbefäl kan komma att hamna i.

Fartygsbefäl som yrkesskeppare och privatist

Kursen för fartygsbefäl klass 8 varar i än åtta dagar och i Stockholm kan du välja mellan att läsa på kvällar eller helger, beroende på vad som passar dig bäst. Den teoretiska delen behandlar moment som navigation, lagar och regler, samt säkerhet. De praktiska övningarna inkluderar livräddning och navigering. Kursen avslutas med ett skriftligt prov för att testa dina kunskaper, och du kommer också att få göra en läkarundersökning för att få ett intyg på att du är vid god hälsa. När du har klarat av det är fartygsbefäl klass 8 ditt. Då är du behörig att köra fartyg med en dräktighet upp till 20 bruttoton och kan börja arbeta som yrkesförare.