Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Förhandskrav för kustskepparintyget

Förarintyg är ett grundkrav för att få ta en kustskepparexamen, och du måste ha haft det i minst en månad innan du kan påbörja nästa steg, som är kustskepparintyget. På så sätt har alla deltagare en grundläggande bas som underlättar tillgodogörandet av djupare teoretiska kunskaper. När du har tagit kustskepparintyget är din sammanlagda kompetens tillräckligt stor för att du ska behärska en stor del av båtlivets många komponenter.

Praktisk kunskap

För att få ditt intyg är det viktigt att du har genomgått ett par praktiska övningar. Det betyder att du inte kan ta en kurs för att få ett kustskepparintyg på distans, utan kursen läser du på plats i Göteborg. Har du svårt att frigöra tid i ditt schema under en längre tidsperiod finns det även intensivkurser som du kan ta. Precis som med de andra kursformaten får du här tillgång till all kunskap du behöver för att kunna klara examensprovet och få ditt kustskepparintyg.

Vinster som skeppare

Det är lätt att se kustskepparintygets konkreta fördelar när det gäller större båt och körning i mörker, men den allra största vinsten är kanske den som du förhoppningsvis inte behöver använda dig av: säkerheten. Genom att arbeta förebyggande med gedigna säkerhetsåtgärder och korrekta beslut kan du lättare avvärja en nödsituation. Om du ändå skulle behöva göra en akutinsats i skarpt läge ger dig kustskepparintygsutbildningen dig rätt verktyg för att lösa problemet. Det gör att du kan njuta fullt ut av seglingen i trygg vetskap om att du har intygad kompetens för att framföra båten.