Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Möjligheter med kustskepparintyget

Kustskepparintyget låter dig till exempel framföra fartyg som är större än 12 x 4 meter. Intyget är också ett bevis på att du klarar av mörkernavigering och att framföra din båt utomskärs. Det gör det möjligt för dig att ge dig ut på längre turer och du är inte längre begränsad till Stockholms skärgård. Med ett kustskepparintyg får du ökade befogenheter. När du är klar med kursen kommer du att känna till begrepp som deviation och positionsbestämning och intyget visar att du är tillräckligt kompetent för att framföra större båtar till havs.

Intensivkurs året runt

Många drömmer om att kunna ge sig ut på längre seglatser men kommer aldrig riktigt till skott med att ta kustskepparintyget. Då kan det vara lämpligt att ta en intensivkurs om du är boende i eller runt Stockholm. Faktum är att du kan genomgå en fullvärdig utbildning inklusive examen på bara en helg, vissa kursarrangörer erbjuder kurser om två helgdagar. Då får du kurslitteraturen hemskickad till dig en tid innan kursen går av stapeln. Där kan du bekanta dig med uppgifterna så att du kan komma väl förberedd till kursen där erfarna lärare ser till att dina frågor besvaras. På så sätt spiller du ingen onödig tid och kan snabbare klara av examinationen.

Säkrare med ett kustskepparintyg

För att du ska kunna ta kustskepparintyg krävs det att du redan har tagit förarintyget och innehaft diplomet i minst en månad. Om du uppfyller kraven är det enda som står emellan dig och en kustskepparexamen ett par dagars fördjupning i båtlivets teoretiska kunskaper. Det är ett litet – och roligt! – pris för ett intyg som du kommer att ha nytta av i år framöver. Förutom de redan nämnda fördelarna står du väl förberedd om det i framtiden blir lag på båtkörkort. Kustskepparintyget är nämligen ett giltigt bevis på att du har nödvändig kompetens för att hantera större skepp på vattnet under dygnets alla timmar – även utomskärs.