Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Säkerhet och VHF

Det är i nödsituationer som VHF-tekniken kan komma allra bäst till pass. Om du befinner dig långt ute till havs är risken stor att signalen till din mobiltelefon är svag eller icke-existerande. VHF-radion använder sig av frekvenser som inte störs av regn och oväder. Du kan exempelvis kontakta en läkare eller be om hjälp från närliggande båtar. Om du lär dig att använda din VHF-radio på ett korrekt sätt kan du känna en större trygghet under dina båtturer – och du sparar värdefull tid om olyckan skulle vara framme.

VHF-kursens upplägg

När du går en VHF-kurs får du i första hand lära dig hur VHF-utrustningen fungerar samt hur du hanterar den på bästa sätt. Du får också lära dig hur du går tillväga för att göra ett nödanrop. Om du någon gång ställs i en akut situation kan den här kunskapen rädda livet på dig, dina medpassagerare eller andra ute på havet. Du får också en inblick i hur VHF kan kombineras med annan teknologisk utrustning för att fungera så ändamålsenligt som möjligt.

VHF-intyget

När avslutat din VHF-utbildning i Göteborg kommer du att ha goda kunskaper om VHF och vara bättre utrustad för dina turer till sjöss. Ditt intyg är också giltigt utanför Sveriges gränser och du kommer att kunna använda VHF var du än befinner dig i världen.