Våra samarbetspartners

Därför ska du välja Svensk Båtutbildning

  • Svensk Båtutbildning har de modernaste utbildningarna i Sverige.
  • Om du inte klarar examinationen så är du välkommen på nästa kurs, utan extra kostnad.
  • Alla våra elever har klarat examinationen innan de har lämnat oss.
  • Alla utbildare har en nära koppling till havet, där vi arbetar som allt från stridsbåtsförare till sjöräddare.
  • Vi använder både traditionell kurslitteratur och webbstöd i våra utbildningar, detta för att kurserna ska passa alla våra elever.
  • Vi utbildar och examinerar flest förarintyg i hela Sverige.

Välkommen till Svensk BåtutbildningMer om kursen

Användningsområden med din VHF

När vi pratar om VHF, Very High Frequency, menas vanligen radiokommunikationen som sker på en särskild del av VHF-bandet. Här kan du skicka och ta emot meddelanden från andra båtar, lyssna på väderleksrapporterna och ta del av nyheterna som rör Stockholmsområdet när du befinner dig på sjön. Om du vill använda dig av frekvensen behöver du installera VHS-utrustning i din båt, men när du väl gjort det kan du kommunicera med andra båtar i alla sorters väder och vind. Det kan vara skillnaden mellan liv och död i en nödsituation. VHF är främst till för kommunikation över kortare avstånd, varför den är ett utmärkt sätt att enkelt ta kontakt med båtar i ditt synfält.

Med en VHF-kurs ökar din säkerhet

VHF-kurser i Stockholm fokuserar främst på att lära dig den teoretiska grunden för VHF samt varför den är så viktig att använda. Det viktigaste du lär dig är hur du hanterar en nödsituation: hur du sänder ett nödanrop, vad det måste innehålla samt hur du återkallar ett felaktigt utsänt sådant. Det är ovärdeliga kunskaper att ha om olyckan skulle vara framme. VHF-kurserna arrangeras i våra centrala lokaler i Stockholm och är en god investering för varje båtförare.